Υπαίθριες Δραστηριότητες

ΚΕΝΤΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ

Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ δε θα απογοητευθούν στη Χερσόνησο, καθώς διαθέτει δύο μεγάλα κέντρα θαλάσσιων σπορ, ένα κοντά στο Μουσείο Λυχνοστάτης στην πλευρά της παραλίας και η άλλη περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο Golf Club / κατεύθυνση προς το Οροπέδιο Λασιθίου. Go-carts, αλεξίπτωτο, θαλάσσιο σκι, bungee jumping, ποδόσφαιρο, καταδύσεις και όλα τα είδη των θαλάσσιων σπορ μπορούν να εξασκηθούν στις μεγάλες εκτάσεις αυτών των κέντρων που προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες λάτρεις των σπορ αυτών.

ΙΠΠΑΣΙΑ

Υπάρχουν δύο στάβλοι στη Χερσόνησο και ένας στις Ποταμιές (10 χλμ.), στους οποίους γίνονται μαθήματα ιππασίας και οργανώνονται εκδρομές και περίπατοι στη γύρω περιοχή. Κάποιοι από αυτούς περιλαμβάνουν μικρές φάρμες με πτηνά και ζώα.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Η μεγάλη κοιλάδα της Χερσονήσου, μαζί με τις πλαγιές του όρους της βόρειας Δίκτης (2.148μ) προσφέρουν πολλές δυνατότητες για περπάτημα στο μοναδικό τοπίο της Κρήτης. Αν προτιμάτε να μείνετε κοντά στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του ζεστού κρητικού καλοκαιριού, μπορείτε να κάνετε βόλτα κατά μήκος της ακτής της Χερσόνησου που εκτείνεται μπροστά στη θάλασσα, στην μεγάλη παραλία του Ανισσαρά στο δυτικό άκρο της πόλης, ή να περπατήσετε στις όμορφες και παρθένες ακτές των χωριών Σίσσι και Μίλατος. Άλλη μια εύκολη διαδρομή ξεκινά για την Χερσόνησο, περνά από τους οικισμούς Κουτουλουφάρι και Πισκοπιανό και τελειώνει στο παραδοσιακό χωριό Παλιά Χερσόνησος. Εξαιρετικά μέρη για περπάτημα μπορείτε επίσης να βρείτε κοντά στους οικισμούς Ποταμιές, Αβδού, Γωνιές και Κερά, στο δρόμο προς το Οροπέδιο Λασιθίου. Καλό είναι όταν πρόκειται να ακολουθήσετε αυτές τις διαδρομές να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί, εξοπλισμένα με άφθονο νερό, ελαφριά ρούχα, καπέλο και αντηλιακή κρέμα.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΙΑ

Από το λιμάνι της Χερσονήσου αναχωρούν, σε καθημερινή βάση, μικρές βάρκες για το γραφικό χωριό Σίσσι, το νησί Δία και άλλους ενδιαφέροντες θαλάσσιους προορισμούς. Κατά τη διάρκεια αυτών των σύντομων κρουαζιέρων, έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε σε απομακρυσμένες παραλίες, να παρακολουθήσετε τη θαλάσσια ζωή μέσα από ένα γυάλινο πάτο, τα ψάρια ή απλά να διασκεδάσετε και να χαλαρώσετε.

4X4 ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΒΟΥΝΟΥ

Μπορείτε να νοικιάσετε ένα off-road όχημα ή ένα ποδήλατο βουνού και να αναχωρήσετε για μια περιπέτεια στην ηπειρωτική χώρα και τη νότια Κρήτη ή απλά να λάβετε μέρος σε ένα οργανωμένο "σαφάρι με τζιπ", που θα σας οδηγήσει σε ορισμένες απομακρυσμένες παρθένες φυσικές τοποθεσίες κοντά στη θάλασσα ή στα βουνά της ανατολικής Κρήτης. Μερικά πιο εύκολα, αλλά πολύ όμορφα δρομολόγια για τα ποδήλατα, είναι κατά μήκος των μεγάλων ακτών των χωριών Κοκκίνη Χάνι, Γούβες, Ανισσαρά, Σίσσι και Μίλατος.

  • horse riding in Crete
  • MOUNTAIN BIKING
  • Crete Greece
  • WATER SLIDES
  • MALLIA
  • παραλίες Κρήτης
  • holidays in Crete
  • Χερσόνησος Κρήτης διακοπές
  • excursions

Εγγραφή στο newsletter:

This page took 0.39640402793884 seconds to load.