Εκδρομές

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση στα αξιοθέατα της περιοχής με μια επίσκεψη στα παραδοσιακά χωριά Κουτουλουφάρι, Πισκοπιανό και Παλαιά Χερσόνησος που περιβάλλουν το Λιμάνι της Χερσονήσου από το νότο. Η καταπληκτική θέα, τα στενά δρομάκια και τα όμορφα καλοδιατηρημένα παλιά σπίτια θα σας καταπλήξουν σε κάθε βήμα.

Όχι πολύ μακριά από τη Χερσόνησο υπάρχει επίσης το οροπέδιο του Λασιθίου, σε υψόμετρο περίπου 850-900 μ., που περιβάλλεται από την οροσειρά Δίκτη και περιέχει μερικά από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά σπήλαια του νησιού (σπήλαιο Δικταίον στο Ψυχρό και άλλα). Στο δρόμο για το Λασίθι, θα βρείτε σε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον (200 μ. πριν το χωριό Κερά, παίρνουμε το χωματόδρομο στα δεξιά) το μοναστήρι της Κεράς Καρδιώτισσας που χρονολογείται από το 10ο αιώνα μ.Χ.

Μια σύντομη ενδιαφέρουσα εκδρομή από τη Χερσόνησο είναι στο σπήλαιο Σκοτεινό κοντά στο ομώνυμο χωριό, μετά το χωριό Πάνω Γούβες σε απόσταση 16 χλμ από την Χερσόνησο με κατεύθυνση προς Ηράκλειο. Αυτό το περίφημο σπήλαιο που βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία, έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχαιότητα ως ιερός τόπος για τη λατρεία της θεάς του κυνηγιού Αρτέμιδος.

Σίσσι και Μίλατος είναι δύο γραφικά ψαροχώρια που δεν απέχουν πολύ από τη Χερσόνησο προς τα ανατολικά. Μπορείτε να τα επισκεφθείτε σε μια κοντινή ημερήσια εκδρομή και να δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι, από τις τοπικές θάλασσες.

Το ανάκτορο της Κνωσού και το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου, το νησί της Σπιναλόγκας με το μεσαιωνικό κάστρο, η παραλία Βάι και το φοινικόδασος, το νησί Χρυσή με παραλίες με λευκή άμμο και σμαραγδένια νερά, είναι μόνο μερικά από τα αμέτρητα άλλα μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος ή φυσικής ομορφιάς που μπορείτε να εξερευνήστε στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης.

Φωτογραφίες

  • excursions
  • HERAKLION MUSEUM
  • Crete Greece
  • KNOSSOS PALACE THRONE
  • SKOTEINON CAVE
  • SPINALONGA
  • __________

Εγγραφή στο newsletter:

This page took 0.34151411056519 seconds to load.