Οδηγός Χερσονήσου

Η πόλη της Χερσονήσου ή Λιμάνι της Χερσονήσου, όπως είναι το επίσημο όνομά της, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '60 δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ταπεινό ψαροχώρι. Σήμερα, είναι ένα παγκοσμίως γνωστό θέρετρο, συνώνυμο με χαλαρή ζωή και ατελείωτη διασκέδαση. Πράγματι, με το άριστο κλίμα της, τα κρυστάλλινα νερά, τη θέση, τα υψηλά πρότυπα των ξενοδοχείων της, τη ζωντανή αγορά και τη διαβόητη νυχτερινή ζωή, η Χερσόνησος έχει κερδίσει μια δίκαιη θέση μεταξύ των κορυφαίων μεσογειακών και ελληνικών προορισμών του καλοκαιριού.Η άλλη πλευρά όμως της Χερσονήσου, η οποία είναι η ηπειρωτική χώρα της, εξακολουθεί να είναι λιγότερο γνωστή: περιλαμβάνει πολλά ιστορικά μνημεία και τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Η Χερσόνησος βρίσκεται 26 χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο, με κατεύθυνση ανατολικά. Επεκτείνεται σε μια μεγάλη παραλία στην άκρη μιας καταπράσινης κοιλάδας με ελαιόδεντρα. Προς το νότο περιβάλλεται από γραφικούς λόφους όπου βρίσκονται τρεις παραδοσιακοί οικισμοί που αξίζει να επισκεφθείτε: Κουτουλουφάρι, Πισκοπιανό και Παλαιά Χερσόνησος. Λίγο πιο πέρα, με νοτιοανατολική κατεύθυνση, το όρος Δίκτη αγκαλιάζει τη περιοχή της Χερσονήσου με τις εκπληκτικές πλαγιές του.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις οργανωμένες τουριστικές εγκαταστάσεις του βορρά και επίσης να δραπετεύσουν παίρνοντας τουριστικά δρομολόγια προς τα νότια κάνοντας περιπάτους σε ξεχασμένα αρχαία μονοπάτια και στα χωριά στους πρόποδες της Δίκτης, όπως Αβδού, Ποταμιές και άλλα. Στη Χερσόνησο, υπάρχουν δραστηριότητες για όλους: για τους λάτρεις του αθλητισμού: (θαλάσσια σπορ, γκολφ, ποδήλατα βουνού, πεζοπορία), για τα παιδιά (παιδότοποι, φάρμες ζώων) και για τους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού μια μεγάλη ποικιλία από υψηλής ποιότητας εστιατόρια.

Η ακτή της Χερσονήσου περιλαμβάνει πολλούς μικρούς κολπίσκους και παραλίες που προστατεύονται φυσικά από τον βόρειο και βορειοδυτικό άνεμο, το λιμάνι με τα ρωμαϊκά και βυζαντινά αρχαία του και ένα μεγάλο δρόμο δίπλα από τη θάλασσα γεμάτο από εστιατόρια, καφετέριες και κλαμπ. Η εμπορική ζωή της πόλης συγκεντρώνεται στον κεντρικό δρόμο (Ε. Βενιζέλου), που διασχίζει όλο τον οικισμό από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Η πόλη και η μεγάλη περιοχή της Χερσονήσου θα ανταμείψει τους επισκέπτες με όμορφες εικόνες, τοπικά χρώματα και γεύσεις και, πάνω απ' όλα, την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία.

Στη Χερσόνησο θα δείτε:

 • ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
 • ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ
 • ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
 • ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΙΣΣΑΡΑ
 • ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΑΡΙ-ΠΙΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ
 • Hersonissos Crete
 • holidays Crete Hersonissos
 • HERSONISSOS BEACH
 • Χερσόνησος Κρήτης παραλίες
 • Χερσόνησος Κρήτης
 • διακοπές στη Χερσόνησο

Εγγραφή στο newsletter:

This page took 1.1197700500488 seconds to load.